Organisten

Home/Over ons/Mensen/Organisten
De Pauluskerk heeft twee professionele kerkmusici in dienst.

Beide musici leiden de gemeentezang tijdens de erediensten en rouw- en trouwdiensten, bespelen de instrumenten van de Pauluskerk en onderhouden het orgel. Tevens zijn beiden actief betrokken bij de maandelijkse Paulusconcerten (in najaar, winter en voorjaar) en de wekelijkse Lunchconcerten (in de zomer), en heeft de cantor-organist zitting in de commissie die deze concerten organiseert. Ook leidt de cantor-organist de Pauluscantorij, componeert op verzoek muziek voor de eredienst en heeft zitting in de Liturgiecommissie.

Naast de twee aangestelde organisten begeleiden ook Sjaak Verboom en Martin Moree regelmatig kerkdiensten in de Pauluskerk.

Richard Vos uit Huizen is als cantor-organist sinds 1991 in dienst.
www.richardvosmuziek.nl

Hendrik Jan de Bie
Hendrik Jan de Bie studeerde theologie aan de Rijksuniversiteit te Utrecht, studeerde orgel Piet van der Steen in Utrecht en aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten. Hij is docent aan de Academie Theologie van de Christelijke Hogeschool Ede. Sinds 1 juli 2015 is hij in dienst getreden als organist van de Pauluskerk.

Wim de Bie achter het orgel