Paulusconcerten

Home/Wij doen…/Muziek/Paulusconcerten
sfeervolle ruimte van de Pauluskerk leent zich bij uitstek voor het uitvoeren van muziek in een kamermuzikale bezetting.

Klassieke muziek voor iedereen

In de serie Paulusconcerten wordt u klassieke muziek aangeboden zonder dat u daar een (duur) toegangskaartje voor hoeft te kopen. Omdat iedereen in de gelegenheid te stellen van mooie muziek te genieten, zijn de concerten vrij toegankelijk. Bij de uitgang wordt een bijdrage naar draagkracht gevraagd. De concerten worden gegeven door professionele musici.

Actuele informatie vindt u op de Facebookpagina.

Paulusconcert 21 januari Pauluskerk Baarn

De maandelijkse serie Paulusconcerten opent het jaar met een feestelijk concert op zaterdagmiddag 21 januari

Het eerste Paulusconcert van 2017 zal worden verzorgt door het Paulusensemble, het strijkensemble uit ‘eigen huis’

Paulusensemble – Voces Pauli

Sinds september vorig jaar ‘opereren’ er 2 nieuwe ensembles vanuit de Pauluskerk: de ‘Voces Pauli’, een vocaal solistenensemble dat zich met name richt op de uitvoering van Renaissancemuziek, en het Paulusensemble, een instrumentaal ensemble met als basisbezetting viool 1 en 2, altviool, cello en klavecimbel/kistorgel. Dit ensemble treedt zowel solistisch op als begeleidingsensemble, al dan niet uitgebreid met andere instrumenten.

Bach-Händel-Monn-Vivaldi

Op 21 januari staan er een 4-tal klinkende namen op het programma. Het Paulusensemble zal een aantal bekende en aansprekende werken uitvoeren, te weten het 6de Brandenburgs concert van J. S. Bach, het orgelconcert in Bes van G. F. Händel, het celloconcert in g-Moll van G. M. Monn, en de sonate ‘per due violini’ van A. Vivaldi.

In elk van de vier stukken staat 1 instrument centraal. In het celloconcert treedt uiteraard de cello op de voorgrond, in het 6de Brandenburgs concert zijn dat 2 altviolisten, in het orgelconcert is het orgel solistisch te beluisteren, en in de sonate van Vivaldi treedt de eerste violiste op de voorgrond.

De bezetting van het Paulusensemble op zaterdag 21 januari a.s. is als volgt: Laura de Boer – eerste viool, Esther Damsma – 2de viool/altviool, Kyra Philippi – altviool, Hilde Verweij – cello, Sarah Haynes – contrabas, Richard Vos – klavecimbel/orgel.

Het concert begint om 15.30 uur. De toegang is vrij. Aan de uitgang wordt een bijdrage naar draagkracht gevraagd.