Carillon

Elk kwartier spelen de 44 klokken van het carillon in de kerktoren automatisch een kort stukje muziek. De 43 meter hoge toren van de kerk is eigendom van de gemeente Baarn.

Beiaardier Bauke Reitsma bespeelt het Baarns carillon

Een carillon, ook wel beiaard of klokkenspel genoemd, is een torenmuziekinstrument. Het Baarnse carillon werd in 1966 geplaatst en is geleidelijk uitgegroeid tot een instrument met 44 bronzen klokken en een stokkenklavier. Het wordt doorgaans automatisch bespeeld, maar het kan ook met de hand worden bespeeld. Nationale en ook internationale beiaardiers bespelen het Baarnse carillon.

Zomerse avondconcerten

Ook in 2014 is de Stichting Carillon Baarn er in geslaagd om een sprankelende concertreeks samen te stellen. Bekende nationale- en internationale beiaardiers zullen optreden op de vrijdagavonden 11 juli t/m 15 augustus van 20.00 – 21.00 uur in de toren van de Pauluskerk.

11 juli, Christiaan Winter, stadsbeiaardier van Alkmaar

18 juli, Jos Vogel, stadsbeiaardier van Vlissingen

25 juli, Henk Verhoef, stadsbeiaardier van Woerden en Monnickendam en vaste beiaardier van de universiteit van Amsterdam

1 augustus, Jan Willem Achterkamp, stadsbeiaardier Deventer

8 augustus, Bauke Reitsma, beiaardier van Baarn en Eemnes

15 augustus, Auke de Boer stadsbeiaardier van Assen, Dokkum, Groningen en van de Universiteit Groningen

U hoort het Baarnse carillon
  • Ieder kwartier (automatisch speelwerk laat een wijsje horen)
  • Elke tweede en vierde woensdag van de maand op 15:00 – 16:00 uur
  • Tijdens de zes bijzondere bespelingen op Koningsdag, Dodenherdenking, Nationale Bevrijdingsdag, Open Monumentendag, derde zaterdag van november (Sinterklaas) en 24 december (kerstbespeling)
  • Bij de zomeravondconcerten op vrijdagavond van 20:00 tot 21:00 uur.
Meer weten?

Stichting Carillon Baarn