Baarn helpt Peris

Stichting Baarn helpt Peris geeft humanitaire (nood)hulp in het Roemeense dorp Peris. De hulp die de organisatie biedt is mogelijk dankzij de vele vrijwilligers, sponsoren en donateurs.
Doelstelling

Sinds eind 1990 is de stichting Baarn helpt Peris actief in de hulp aan en samenwerking met het plaatsje Peris. Doelstelling is om structurele hulp tot stand te brengen door participatie in plaatselijke projecten. Daarin werkt de stichting samen met de plaatselijke belangenvereniging Prietenia (‘vriendschap’) en de lokale vereniging van boeren Gazsakor.

Perismarkt 2015: zaterdag 30 mei

Eenmaal per jaar wordt in mei of juni op de Brink in Baarn een Perismarkt gehouden. Deze markt heeft als doel geld in te zamelen voor Peris. Te koop zijn allerlei mooie artikelen zoals serviesgoed, huishoudelijke artikelen, gereedschap, speelgoed, muziek, boeken, etc. Verder is “Het rad van Avontuur” aanwezig: een enveloppenspel met verloting van mooie prijzen. Daarnaast catering en voor jonge kinderen gratis een luchtkussenattractie. Van de opbrengst worden onder andere het broodproject, medische hulpmiddelen en ander projecten gefinancierd.

www.baarnhelptperis.nl