Pauluscantorij

Home/Wij doen…/Muziek/Pauluscantorij

Cantorij

De Pauluskerk heeft een eigen cantorij, de Pauluscantorij. Deze cantorij telt een kleine 20 zangers, hoofdzakelijk gemeenteleden. Een aantal keren per jaar verleent de Pauluscantorij medewerking aan de eredienst. Meestal zijn dit de kerkelijke feesten, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren. Daarnaast zijn er diverse ‘gewone’ diensten waaraan de Pauluscantorij meewerkt. Verder neemt de cantorij een aantal Vespers voor haar rekening.

Het repertoire bestaat uit meerstemmige psalmen (berijmd en onberijmd), gezangen, motetten en ordinaria.

De Pauluscantorij wordt geleid door de cantor-organist Richard Vos. De repetities vinden wekelijks plaats in de Herberg van Paulus op dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur.